Windows Phone 7 perikelen...

Door Wallie op zaterdag 30 april 2011 09:49 - Reacties (14)
Categorie: -, Views: 4.869

En daar sta je dan, eigenlijk helemaal tegen je eigen principes in, maar met een zojuist nieuw gekochte mobiel op de stoep voor de winkel en 250euro armer. Een LG-E900 is het geworden, met Windows Phone 7 er op.

Gezien ik zelf een .net ontwikkelaar ben en al jaren een Windows Mobile 6.1 en 6.5 toestel gebruik, leek een Windows Phone 7 een logische keuze. Ook de toestelprijzen zijn de laatste maanden stevig gedaald en heb ik in december nog van een 3 daagse silverlight cursus mogen genieten, dus ach, wie houdt je tegen!

Nu, 4 dagen verder bekruipen mij de frustraties. Ik weet dat phone 7 geheel vanaf scratch is opgezet door mijn vriendjes van Microsoft, maar er zijn dingen die ik niet kan begrijpen. Dit zal ongetwijfeld aan mijn gebrek aan inzicht liggen, maar ik ga ze toch met jullie delen:
 • Geen rechtstreekse synchronisatie meer met Outlook zoals dit altijd met active sync en later het sync center kon. Nee, waarom zou je dat ook willen? Nou, misschien om m'n zakelijke contacten en agenda er in te krijgen? Nee, het uitgangspunt is nu echter: alles moet in de cloud! Ok... misschien moet ik met m'n tijd mee gaan en ook in de cloud gaan zweven. Dus m'n live/hotmail account maar als primair live account in de telefoon ingevoerd, maar ja, dat brengt m'n zakelijke agenda nog geen stap dichterbij...
  No desperado! Phone 7 kan rechtstreeks met exchange communiseren, ware het niet dat dit bij mijn werkgever helaas dichtgezet is, en apart per account opengezet moet worden (pushmail moet aan...). Nu is dit reeds aangevraagd voor mijn account, maar ik heb van collega's al gehoord dat ze dan ook afdwingen dat je telefoon met een 6 cijferige code gelockt gaat worden. En dus elke keer als je je scherm gaat unlocken... ja, voel je 'm aankomen? Daar ga ik dus geen zin in hebben.
  Ok, op naar alternatieven dan maar. Zoekend op internet kom je al snel tot de conclusie dat je niet de enige bent met je bedenkingen over het schrappen van de Outlook synchronisatie. De Microsoft oplossing is, voeg de Outlook connector toe in Outlook, verbind die met je live account, en sleep al je contacten en agenda items over, zo komen ze ook netjes in je telefoon. Ja, dat is leuk, alleen dan heb ik dus alle contacten en afspraken op 2 plekken staan, en synchronisatie hiertussen is er niet... goed bedacht heren in Redmond!
  Nee, dan het bedrijfje dat CompanionLink maakt. Deze software kan Outlook synchroniseren met Gmail. Heeej, dat klinkt leuk, want Phone 7 kan wel met Gmail syncen. Een 14 dagen trial van CompanionLink heb ik nu werkend, en het werkt best redelijk, al vraag ik me af of het blijft werkend als er een nieuwe Office uit komt, je bent toch weer van een thrid party afhankelijk. $40 dollar kost het programma, best redelijk.
  Maar eigenlijk ben ik toch gek? $40 gaan betalen voor iets wat vroeger out of de doos kon? Nee, dit is toch even -1...
 • Dan de agenda zelf. Heel hip hoe deze is ge-restyled, mijn complimenten! Maar wacht, waar zijn de weeknummers heen? Wat? Die kan je niet laten zien? Huh? Hoe vaak maak ik wel niet ergens een afspraak en wordt er gevraagd "Kan het in week X...?". Geen idee gaat mijn antwoord nu worden, welke datum hoort daarbij? Maar ja, dat mag de pret niet drukken. Nee, dat doen andere zaken wel: het openen van een specifieke dag vanuit het maandoverzicht zorgt ervoor dat je maar een deel van deze dag ziet. De ochtend... om te zien of je ook 's middags vrij bent, scrollen maar. Dat was anders in 6.5. De gevoelens van dat ik een ouwe lul aan het worden ben bekruipen me... waarom denk ik constant "Vroeger was alles... enz"?. Dan maar een item toevoegen in de agenda. Ok, hier komt de grootste misser: default staat een nieuw item altijd geselecteerd voor je live-agenda. En die gebruik ik dus nooit... wil je het dus aan de gmail agenda toewijzen om het zo weer in Outlook via CompanionLink te krijgen, vergeet dat dus niet te selecteren, of je zult in de toekomst twee agenda's bij moeten gaan houden.
  En nog eens wat over de agenda... waarom proberen ze in het maandoverzicht, in elke dag dat een afspraak staat, deze afspraak tekstueel te tonen? Daar is, zelfs in landscape modes, de resolutie helemaal niet voor geschikt... compleet onleesbaar. Nou ja, je ziet in ieder geval of er wat te doen is die dag zal ik maar denken...
 • Verrassing!! Ik ben Phone 7, en ik bepaal wel eens even dat ik al jouw contacten van je live account en je gmail, lekker door elkaar op 1 grote hoop ga gooien... En als je je facebook account toevoegt, frot ik die er ook tussen. Ja ho even, waarom heb ik nou al mijn msn messenger contacten ook in m'n telefoon staan? Daar heb ik toch alleen maar een email adres bij, dus bellen ga ik ze niet. Nu kan je in Phone 7 per account, aangeven wat je wilt syncen, contacten, agenda, email etc. Maar dus niet van je primaire live account! Daar kan alleen de email aan en uit, de contacten en agenda krijg je altijd... WAAROM TOCH?! Ik hoef die breezermutsen contacten van m'n msn lijst niet in m'n telefoon, die wil ik tijdens kantooruren niet zien...
 • Maar dan nu, de grootste *pas op, hier komt een managers term...* 'showstopper'. Zoals al eerder aangeven, ben ik .net ontwikkelaar, en ik zou ook mijn kennis op Phone 7 gebied een beetje willen bijhouden. Nou, ik heb Phone 7, ik heb Visual Studio 2010 met de hele SDK van Phone 7... ready to go! Euh... ja? Nou ja, zolang je een applicatie schrijft en deze alleen binnen de Phone 7 emulator draait kan het allemaal. Maar, ik zou mijn programmaatje van 20 regels code graag op m'n toestel willen. En nou? Nou, om een lang verhaal kort te maken: je toestel moet hiervoor een developers unlock krijgen (want ja, iets buiten de marketplace om installeren, dat is foei!), en dit kost, tadaa... $99 per jaar. Pardon!? Om mijn eigen programma op mijn eigen toestel te draaien, moet ik $99 betalen?! Is het soms een eer om voor Phone 7 te mogen ontwikkelen? Ik wil het programma helemaal niet voor 1 lullige dollar aanbieden aan de hele wereld, 't is gewoon voor mezelf... Waarom krijg ik nu Apple/iPhone gevoelens? Nee, hier kon ik niet meer bij met m'n gedachten... Via een omweg heb ik m'n toestel nog wel weten te unlocken (thank you xda-developers), maar of dit blijft werken in de toekomst is maar de vraag, de Zune software kan het zo weer terugdraaien.
 • De kleine andere tekortkomingen zal ik je besparen (zoals, waarom kan je het automatisch locken van het scherm niet uitzetten voor als hij de lader hangt? Of waarom verdwijnen de status icoontjes van de wifi/netwerk/batterij steeds? enz)... er zijn vele ergere dingen in het leven...
Nee, duidelijk mag al zijn dat bij mij niet het wow-effect is bereikt sommige andere hebben. Het is heel leuk hoor, om te zien hoe alles vloeiend over je scherm danst, ook de browser is prachtig om aan het werk te zien, en spelletjes zullen ook best heel hip zijn, maar het neemt het knagende frustrerende gevoel aan me niet weg. Ik zie mijn vriendin naast me al grijzen, zittend achter haar Mac laptop en spelend op haar Android toestel...

Maandag gaat hij terug naar de winkel, ik ga er geen vriendjes mee worden, en ik weet weer hoe fijn ik mijn HP 614c met WM 6.5 vind...

Hulp uit onverwachtte hoek

Door Wallie op zaterdag 9 april 2011 20:04 - Reacties (17)
Categorie: -, Views: 5.028

Soms, als je het niet meer weet, krijg je hulp uit onverwachtte hoek... is het de hand van Got? Nee... het is de poes Tanara.

Controleren of de fan wel wilt draaien:
Kat controleert assamblage

Dubbelcheck hierop.
Kat controleert assamblage

Zit het geheugen wel goed?
Kat controleert assamblage

Chipset niet te heet? Controleer je het beste met je neus.
Kat controleert assamblage

En zitten de insteekkaarten wel recht?
Kat controleert assamblage

Nou, die pc kan met recht de sticker krijgen "Poes approved!".

Die &^%@ van de postcode loterij...

Door Wallie op dinsdag 30 maart 2010 19:19 - Reacties (22)
Categorie: -, Views: 5.649

En daar gingen we vandaag weer... even de post van de mat oppakken... en wat ziet mijn oog: een kale enveloppe zonder duidelijke afzender, gericht aan mij persoonlijk. Toe maar... wie zou er toch de moeite hebben genomen om mij een brief te hebben gestuurd? Wie is deze keer mijn held, het CJIB? M'n werkgever voor salarisverhoging misschien? Een anonieme liefdesverklaring? Neen... het is, het is, het is... de postcodeloterij!

Ja hoor, categorie "daar zijn we weer...", Winston -zak hooi :O - Garschtanogiets, heeft me persoonlijk geselecteerd tot komst naar de studio om een opname bij te mogen wonen. Inclusief een buffet, en een uitrijdkaart voor de parkeergarage... nou, als dat niet lief is! O+

Maar whooo.. wacht eens even, ik krijg al jaren post van die gasten, en nog nooit, maar dan ook nog nooit heb ik een lot van ze gekocht... dus waarom mag ik eigenlijk komen? Eens even zoeken op internet... en jaar hoor, zie hier: http://www.klachtenoploss...ij/klacht/miljoenenjacht/ bakken mensen die er wel op in zijn gegaan, verplicht eerst een lot moesten kopen, maar nooit iets van een studio hebben gezien. Mijn ergernis groeit... hoe komen ze eigenlijk aan mijn persoonlijke gegevens? Waarom sturen ze me al jaren reclame voor een te winnen BMW, en wat is er dus mis met mijn rode Fabia-tje? :?

Een Ja/Nee sticker op de bus, post van de postcodeloterij gaat on-open gemaakt bij het oud papier... maar nee, nu hebben ze weer een manier gevonden om door te dringen in m'n leven... ik krijg zin om te gillen, maar ik hou me in... straks staat die kale -Gaston ofzo- nog ineens voor me om me te troosten met een straatje loten ofzo, inclusief een automatisch verlengend abonnement... dus ik hou me in, neem een nipje van mijn dubbelfrisss, en ga, wederom, rustig naar de oud papier bak... amen.