Die &^%@ van de postcode loterij...

Door Wallie op dinsdag 30 maart 2010 19:19 - Reacties (22)
Categorie: -, Views: 5.434

En daar gingen we vandaag weer... even de post van de mat oppakken... en wat ziet mijn oog: een kale enveloppe zonder duidelijke afzender, gericht aan mij persoonlijk. Toe maar... wie zou er toch de moeite hebben genomen om mij een brief te hebben gestuurd? Wie is deze keer mijn held, het CJIB? M'n werkgever voor salarisverhoging misschien? Een anonieme liefdesverklaring? Neen... het is, het is, het is... de postcodeloterij!

Ja hoor, categorie "daar zijn we weer...", Winston -zak hooi :O - Garschtanogiets, heeft me persoonlijk geselecteerd tot komst naar de studio om een opname bij te mogen wonen. Inclusief een buffet, en een uitrijdkaart voor de parkeergarage... nou, als dat niet lief is! O+

Maar whooo.. wacht eens even, ik krijg al jaren post van die gasten, en nog nooit, maar dan ook nog nooit heb ik een lot van ze gekocht... dus waarom mag ik eigenlijk komen? Eens even zoeken op internet... en jaar hoor, zie hier: http://www.klachtenoploss...ij/klacht/miljoenenjacht/ bakken mensen die er wel op in zijn gegaan, verplicht eerst een lot moesten kopen, maar nooit iets van een studio hebben gezien. Mijn ergernis groeit... hoe komen ze eigenlijk aan mijn persoonlijke gegevens? Waarom sturen ze me al jaren reclame voor een te winnen BMW, en wat is er dus mis met mijn rode Fabia-tje? :?

Een Ja/Nee sticker op de bus, post van de postcodeloterij gaat on-open gemaakt bij het oud papier... maar nee, nu hebben ze weer een manier gevonden om door te dringen in m'n leven... ik krijg zin om te gillen, maar ik hou me in... straks staat die kale -Gaston ofzo- nog ineens voor me om me te troosten met een straatje loten ofzo, inclusief een automatisch verlengend abonnement... dus ik hou me in, neem een nipje van mijn dubbelfrisss, en ga, wederom, rustig naar de oud papier bak... amen.

Volgende: Hulp uit onverwachtte hoek 04-'11 Hulp uit onverwachtte hoek

ReactiesDoor Tweakers user YopY, dinsdag 30 maart 2010 19:27

hoe komen ze eigenlijk aan mijn persoonlijke gegevens?
Telefoonboek, adressenregister, noem maar op. Misschien zelfs wel opgekocht van een ander bedrijf. Of zelfs gewoon bij de straat langsgelopen om te kijken welke nummers er allemaal staan.

En helaas mogen ze dit gewoon doen, omdat een ja / nee sticker alleen van toepassing is op ongeaddresseerd reclamedrukwerk.

Vind wel dat ook dit soort dingen (en colporteurs aan de deur, en die in de straat die je lastigvallen met goede doelen (en die er geld aan verdienen)) in het bel-me-niet register moeten komen. Dat voorkomt ook dat ik dat soort mensen ga slaan of onaardig tegen ga spreken.

Door Tweakers user Kazu, dinsdag 30 maart 2010 19:29

Gggggoooooeeeeeeeeeiieeeeemorgeeeeen!!

Kon het niet laten :+ Maar inderdaad, je ziet ze vaak genoeg bij consumentenprogramma's als Kassa en Radar terugkomen. Ontzettend sluwe praktijken hebben ze altijd...

Door Tweakers user derx666, dinsdag 30 maart 2010 19:31

Als ik zoiets krijg dan is het dichtplakken, en retour afzender. Geadresseerde onbekend. Na een tijdje houden ze vanzelf op....

Door Tweakers user Phyxion, dinsdag 30 maart 2010 19:32

Retour afzender still works.

Door Tweakers user fotografie999, dinsdag 30 maart 2010 19:33

Hey,

Vandaag dezelfde brief gekregen...
Dus ik geloofde ze voor het eerst normaal doe ik het volgende
ik pak de terug stuur envelop
pak de andere blaadjes
gooi ze door de versnipperaar
douw alle snippers in de terug stuur envelop
gooi er nog een standaard brief bij dat ze me niet nog een keer hoefen naaien met een zogenaamde gratis bmw
dan gooi ik hem op de brievenbus en ben ik klaar

Maar ook dit is weer nep
dan gooi ik hem maar weg of verkoop ik het op marktplaats voor de goed gelovige mensen

Door Tweakers user Hakker, dinsdag 30 maart 2010 19:34

handig tip...

Poststuk verzwaren met een envelop zonder afzender en zonder zegels opsturen. Adres staat op de site :)
Ze schijnen oud papier wel te gek te vinden ;)

Door Tweakers user DanielG, dinsdag 30 maart 2010 19:40

Jij ook al? zal wel een grote studio zijn als iedereen die meedoet uitgenodigd wordt :p

Door Tweakers user Vanx, dinsdag 30 maart 2010 19:41

inschrijven in het belmeniet-register. Dat werkt namelijk ook voor deze post (wel even aangeven natuurlijk!), althans wel bij ons :)

Door Tweakers user Plasma_Wolf, dinsdag 30 maart 2010 19:59

inschrijven in het belmeniet-register. Dat werkt namelijk ook voor deze post (wel even aangeven natuurlijk!), althans wel bij ons :)
Dat is erg handig, dan hoeft er niet nog een 'stuur-me-geen-post' register te komen. Dat was namelijk het eerste waar ik aan dacht toen ik het blogbericht las.

Het lijkt me overbodig om te melden dat ik er wel wat in zag toen er werd gesproken over een register waar je je kunt aanmelden als je geen huis-aan-huis verkoop wil hebben.

Door Tweakers user Barleone, dinsdag 30 maart 2010 20:26

Volgens mij bestaat er wel ergens zo'n anti-spam-post register. Ooit wel eens ingeschreven, maar krijgen tegenwoordig weer van die spam-post :( Duurt denk ik een jaar of 5 voordat je weer uitgeschreven wordt.

Door Tweakers user Bor, dinsdag 30 maart 2010 20:27

inschrijven in het belmeniet-register. Dat werkt namelijk ook voor deze post (wel even aangeven natuurlijk!), althans wel bij ons :)
Nee, dat werkt niet voor gerichte post (en ook niet tegen alle reclame / verkoop via de telefoon trouwens).

Door Tweakers user Spetsnaz, dinsdag 30 maart 2010 20:30

Wat ik schandalig vind is dat de staat erop aandringt om mee te doen met dit soort kansspelletjes waarbij de kans dat je wint minder dan 0,000001% is.
Maar kansspelen via internet zijn wel weer verboden in Nederland, hoe hypocriet is dat?

[Reactie gewijzigd op dinsdag 30 maart 2010 20:40]


Door Tweakers user veldmuis, dinsdag 30 maart 2010 21:10

Je moet ook niet meedoen om te winnen, je moet meedoen om de hongernegers in Afrika te helpen! Dat zie je altijd in de spotjes!

Door Tweakers user PcDealer, dinsdag 30 maart 2010 21:12

Mijn vrouw heeft hem ook gekregen. De site is helaas down. Wij hebben wel loten. Hadden de loten op oude postcode moeten laten staan (5625) dan hadden we dik gewonnen tijdje terug :)

Door Tweakers user Arthua, dinsdag 30 maart 2010 21:20

Ach ja, er bestaan hele bedrijven die mensen regelen om bij P&W te gaan zitten, dus waarom niet op deze manier?

[Reactie gewijzigd op dinsdag 30 maart 2010 21:20]


Door Tweakers user Sorbo, dinsdag 30 maart 2010 23:38

Kreeg m vanochtend ook in de bus ja. Om de een of andere reden is alle postcodeloterij-spam aan mij gericht, terwijl ik nog gewoon bij mn ouders inwoon.

We hebben nooit ook maar een enkel lot gehad en zijn het ook niet van plan... Knap trouwens dat ze onze gegevens hebben, we staan bijvoorbeeld niet eens in het telefoonboek, doen aan geen enkele loterij of iets mee, en strooien ons adres zeker niet overal rond.

Is er geen manier om dit soort rommel te weigeren? Een spam-me-niet-register? Een mechanisch spamfilter? Een opt-out vinkje in de mailings?

Oh, het bel-me-niet register natuurlijk. Morgen maar eens even regelen. Kutloterijen.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 30 maart 2010 23:40]


Door Tweakers user woekele, woensdag 31 maart 2010 08:16

Hoe kan je bij bel-me-niet aangeven dat je ook geen post wil dan? Kan het niet vinden.

Edit: en hoe kan je uberhaupt je adres wijzigen als je gaat verhuizen oid. Of wordt het adres wat je opgeeft verder helemaal niet gebruikt oid?

[Reactie gewijzigd op woensdag 31 maart 2010 08:17]


Door Tweakers user BamSlam_, woensdag 31 maart 2010 08:54

Bij www.infofilter.nl kun je aangeven dat je geen reclame via de post wilt ontvangen. Ik sta er al jaren ingeschreven en het werkt prima.

Door Tweakers user Voxyn, woensdag 31 maart 2010 17:10

@Mito de overheid heeft een monopolie op kansspellen ;).

[Reactie gewijzigd op woensdag 31 maart 2010 17:10]


Door Tweakers user Strunkie, zaterdag 9 april 2011 20:13

Als je een enveloppe toestuur zonder postzegel, komt ie dan aan ?

Door Tweakers user supersook, maandag 11 april 2011 16:09

Vanx schreef op dinsdag 30 maart 2010 @ 19:41:
inschrijven in het belmeniet-register. Dat werkt namelijk ook voor deze post (wel even aangeven natuurlijk!), althans wel bij ons :)
Moet ook niet gekker worden met die lui. Ik werd vorige week door een 'prive' nr gebeld. Bleek 't een telemarketeer te zijn die me 2 gratis loten voor de PC-loterij wilde aansmeren. Beleefd als ik was, heb ik maar even geinformeerd hoe ze aan m'n nr waren gekomen. Ik ben in de afgelopen 10! jaar nog nooit gebeld door telemarketeers. Altijd inschrijving in de telefoongids vermeden; ben benieuwd welk bedrijf er heeft gelekt... Zwaar geschokt heb ik me dan ook gelijk maar even bij het Belmeniet register ingeschreven. Op m'n huidige adres nog niet per post benaderd trouwens...

Reageren is niet meer mogelijk